Få Sonoff integreret med HomeKit - kontroller Sonoff med din iPhone

Sonoff understøtter desværre ikke HomeKit. Derfor kan du som standard, ikke bruge Sonoff sammen med andre sensor. Dog er der mulighed for at integrere Sonoff i HomeKit så du kan styre den i din "Hjem" app på din iPhone, iPad eller Mac og integrere det med andre enheder som fungerer med HomeKit.

Sådan får du Sonoff med HomeKit

Det er forholdsvis simpelt, men det kræver, at du ikke er helt skræmt væk af IT og skrive lidt simpel kode (bare rolig, koden-stykkerne er skrevet på forhånd og kan kopieres nemt).

Det kræver følgende:
1. Raspberry Pi (helst model B)
2. Micro SD kort
3. HDMI kabel
4. Mus og tastatur med ledning

Lad dig dog ikke skræmme af overstående, da det er simpelt nok :) 

En Raspberry Pi koster ca 339 og et 16GB Micro SD kort til 49 kr skal du bruge for at gang i Raspberry pi'en som skal kører noget software. Lidt ligesom et Gateway som fx Philips Hue, Xiaomi og andre mærker også kræver.

Først og fremmest skal du på din installere Raspbian på dit Micro SD kort, som kan hentes her: https://www.raspberrypi.org/downloads/raspbian/ - hvis du bruger Mac vil jeg anbefale at du benytter PiBaker til at få Raspbian installeret på Micro SD kortet. 

Nu hvor du har Raspbian på SD kortet sætter du det i din Raspberry Pi, tilslutter strøm, mus, tastatur og HDMI kabel til en skærm. Nu vil du se din Raspberry Pi starte op. Raspbian ligner på mange måder en simpel udgave at det operativsystem som kører på Mac computere.

Nu hvor du har dette oppe at køre skal du tilslutte din Raspberry Pi til internet. Det kan enten ske med et kabel eller via Wi-Fi. 
Når du har sikret en internet forbindelse skal vi igang med at installere HomeBridge. Homebridge er den software som sørge for at skabe forbindelse mellem din Sonoff og HomeKit enhed, fx din iPhone. 

Nu skal du åbne terminalen på din Raspberry Pi og skrive lidt kode. Mere detaljeret finder du det her: https://www.npmjs.com/package/homebridge

Først skal vi installere nogle ting så skriv følgende og vent indtil terminalen har installeret det og igen er klar til man kan skrive noget nyt.

1. sudo apt install nodejs
2. sudo npm install -g --unsafe-perm homebridge

Nu skulle du gerne have installeret HomeBridge og næste skridt er at installere et plugin som kan snakke med din Sonoff.


I terminalen skriver du nu følgende:
sudo npm -g install homebridge-ewelink-max

Nu har du installeret det som der er brug for. Nu skal vi blot skrive de vigtige informationer så den kan snakke med din Sonoff.

Derfor skal du nu skrive følgende i terminalen:

sudo nano /.homebridge/config.json

Nu har du åbnet filen config.json i terminalen og vi kan nu skrive noget. Hvis der allerede er noget i den må du meget gerne slette det og erstatte den med følgende:

{ "bridge": { "name": "Homebridge", "username": "CC:22:3D:E3:CE:30", "port": 51826, "pin": "123-45-678" }, "description": "Your description here", "accessories": [ ], "platforms": [ { "platform" : "eWeLink", "name" : "eWeLink", "phoneNumber" : "+12345678901", "password" : "your-login-password", "imei" : "01234567-89AB-CDEF-0123-456789ABCDEF" } ] }

Erstat telefon nr og kodeord med dine loginoplysninger til Sonoff appen. Herefter trykker du CTRL+C i terminalen - det vil afslutte dokumentet, dog spørger terminalen om du vil gemme den. Her trykker du Y+Enter

Du har nu sat HomeBridge op og Sonoff. 

Nu skal vi starte din HomeBridge. Det gør du ved at I terminalen skrive sudo homebdrige - hvis der ikke er nogen fejl, så skulle den gerne vise en QR kode som du kan scanne med din iPhone i Hjem i appen når du skal tilføje et nyt tilbehør. Herefter skulle din Sonoff gerne fremgå i din Hjem app og kunne styres derfra samt med Siri.