Kreativ belysning på børneværelset

Kreativ belysning på børneværelset

Kreativ belysning på børneværelset kan være med til at give rummet den magiske følelse, som flere forældre ønsker at kunne tilbyde deres børn. Den kreative belysning kan opnås på mange måder, og her i guiden, giver vi nogle eksempler på produkter, der er ideelle til dette formål.

Belysning sætter prikken over i’et, når det kommer til indretning. Dette gælder uanset om der er tale børneværelset eller hjemmets øvrige rum. Når det kommer til børneværelset, kan en fantasifuld belysning give et magisk præg til rummet, som danner de ideelle rammer for eksperimenterende og kreativ leg.

Artiklen er bragt i et samarbejde med Kids-world, hvor forældre kan finde alt i tøj, fodtøj og interiør til børneværelset.

Det handler altsammen om at skabe nogle gode og trygge rammer, der for børnene virker magisk alt efter hvordan det er sat op. Uanset om det drejer sig om en hjørnelampe, en af de fine lysende luftballoner, eller de populære smart pærer, som du kan finde her på shoppen.

Smart belysning til børneværelset

Philips Hue er på manges læber, når emnet falder på alternative lyskilder til den almindelige LED og halogen pærer. Det der gør pærerne fra Philips Hue, Xiaomi Mi, Eufy Lumos m.fl. så populære er, at du foruden mulighederne fra justere lyset via bluetooth, også kan vælge forskellige farver og styrker.

Vil I derfor gerne give rummet en lys rød farve, så jeres prinsesse rigtig kan leve sig ind legen, eller måske en blå farve mens der er fart over feltet på legetæppet, så er sådan en pære et rigtig godt bud.

I kan også eksperimentere med kæder på tværs af loftet, hvor der pærerne sættes op langs kæden, for rigtig at give et spil til rummets stemning.

Hue til de tidligere stunder

En rolig start på dagen er som regel en god start på dagen. I kan bruge smart pærerne til at vække børnene stille og roligt, frem for at tænde det sædvanlige lys på fuld styrke. På den måde bliver de vækket stille og roligt med lys, der stille og roligt tiltager i styrken.

Er børnene så gamle, at de skal lave lektier inde på deres eget værelse, kan eksempelvis Philips Hue pærerne bruges til at give det helt rigtige, læsevenlige lys. Rent teknisk handler det om, at kelvin som lyset giver, kan hjælpe på koncentrationen samtidig med, at det kan have en positiv effekt ift. at øjnene ikke bliver “trætte”.

Ideel belysning til sovetid

Er det ved at være sovetid, kan I med smart pærerne nedjustere lysstyrken, så der stille og roligt falder lidt ro over omgivelserne. Dette kan især være brugbart, hvis der har været rigtig gang i legen, hvor både humøret og pulsen er helt i top. Måske er det et postulat, men det kan for mange børn være svært at finde til ro om aftenen, hvis der har været gang i legen kort forinden.

Så et lille trick med stille og roligt at dæmpe lyset, kan være afgørende for, hvor nemt han eller hun falder helt til ro og i søvn, når først lyset slukkes.

Konklusion

Vil I gerne lege med belysningen hjemme på børneværelset, så anbefaler vi, at I afprøver smart pærerne fra enten Philips Hue, Xiaomi Mi eller Eufy Lumos. Der er altså bare noget fedt over, at lege med farver og lysstyrker, når der skal skabes en stemning i et rum.

Vil du følge med i flere artikler som denne?